Vesterbrospejderne vil i foråret og henover sommeren 2015 etablere en ny, smart, kreativ og moderne byhave til glæde for alle borgere. Vi kalder den Vesterbros Nabopark og ønsker med dette projekt at give noget til Københavnerne, som netop er skabt gennem et borgernært samarbejde og nabofællesskab. En dejlig grøn plet midt på Stenbroen, et frirum med blomster og rig mulighed for at nyde solen. En læringsplatform for spejdere og børnehavebørn, der vil møde naturen på nærmeste hold og bliver trygge i den.

Første step
I april blev asfalten fjernet, og haven grundlagt. Henover en weekend knoklede mere end 100 frivillige for at forskønne området, og trods diverse udfordringer med beton i undergrunden, nåede vi i hus søndag aften.
Havelaug
En lille gruppe frivillige har an ansvaret for den daglige vanding samt vedligehold af haven. Gruppen består af ti naboer, og der er plads til flere. Skriv til Marianne Black, hvis du vil være med.
Alle kan hjælpe
Det er et stort projekt, og der er brug for hjælp fra alle sider. Der er både brug for manuel arbejdskraft, der er brug for støttekroner, der er brug for efterfølgende vedligehold og meget andet. Har du lyst til at bidrage på den ene eller anden måde, må du endelig tage kontakt.
Kontakt
Projektlederen hedder Marianne Black. Hun er også en del af spejdergruppens gruppeledelse samt leder hos troppen. Har du spørgsmål eller andet, kan du ringe på 23 32 56 82 eller sende en mail til marianneblackmail@gmail.com.

 

Hvem støtter
Mange store puljer støtter projektet, og uden dem var der ikke noget projekt. Men også et lille bidrag gør en forskel. Selv 50 kr. er en hjælp, og du kan få den trukket fra i skat ved at opgive dit cpr. nr. eller CVR. nr. – send støtte her.

Vi har modtaget støtte fra:

50.000 kr. – Friluftsrådet
10.000 kr. – DUF’s Initiativstøtte
40.000 kr. – Københavns Kommunes Udviklingspulje
50.000 kr. – Områdefornyelsen Vesterbro, Sønder Boulevard
30.000 kr. – Områdefornyelsen Vesterbros Borgerinitiativpulje

 

Samarbejdspartnere
Projektet bliver til i samarbejde med følgende firmaer

stenbroens aps
Altanalferne
ofv
untitled
Friluftsrådet
DUF